lördag 24 augusti 2013

Vädret, familjen och mina vänner gör livet helt fantastiskt!


Hej på er!

Igår fick jag inte till någon tid på hela dagen att sätta mig för att skriva.
Våran mäklare kom igår på förmiddagen för att värdera om vårat hus,  för att vi ska kunna göra om lånen vi har så det blir lite bättre, så det blev ingen tid över då för att skriva.

Jag måste börja med att skriva om Marielle som kom hem häromdagen efter att ha jobbat i bageriet och hade en timmes rast innan hon skulle börja jobba på dementboendet hon är vikarie på.
Hon var hungrig och hann inte och orkade inte värma och fixa mat, så det blev en burk kalla fiskbullar :)


Jag gillar ju också kalla fiskbullar, men dom flesta vill ju inte ens ha varma så jag måste dela med mig av kortet på Marielle haha:)

I torsdags hade jag promenad på schemat och det blev Maria som skulle gå ut och gå med mig:)
Vi gick en promenad och så köpte hon kaffe och jag en korv som vi satt och njöt av i solen lite grann:)


Jättefint väder var det men häromkring finns inget fik eller mysigt ställe riktigt så det blev gräsplätten bakom tvätthallen vid Ok, haha inte så mysigt men vi hade iallfall en mysig trevlig stund.

Efter våran promenad som var kanon,  så kom min pappas bror och min kusin Helena på lite besök. Dom skulle till min syster först och sen skulle syrran åka före så dom kunde hitta hem till oss, för syrran skulle följa med Jennifer på fotbollsträning och var ändå tvungen att åka iväg.

Min kusin Helena och min farbror Hans-Åke

Min kusin Helena

Gerts son Simon var här efter sitt jobb,  och hade hjälpt Gert med en sladd som skulle fixas här ute och så hade han hjälpt Gert att lyfta ner och sätta på takboxen på våran bil som vi ska sälja.

Simon förbarmar sig över bakelsen som blev över innan :)
Sorgligt som tusan då jag verkligen gillat och älskat den bilen och den har alltid varit så himla bra för mig.
Nu är den ju inte alls bra längre för mig då jag ju inte kommer in i den mer, så vi ska besikta den nu i veckan och sen få lov att säga hej då till den.
Någon annan kommer förstås vara lika glad som jag varit, och det är ju bara en bil, men det känns sorgligt iallafall.


Jätte trevligt hade vi en stund ute i solen då den bestämt sig för att lysa hela dagen, härligt verkligen.

Min pappas bror Hans-Åke är väldigt lik min pappa, inte jätte mycket utseendet bara, utan liksom prat och allting. Lite läskigt och otäck känsla då inte pappa finns med längre, men jag tror att han finns någonstans och är med ändå liksom. Alla får förstås tro på vad man vill, och jag har valt att tro på att det nog är så.
Med läskigt menar jag inte läskigt så utan att det känns lite kusligt och sorgsamt egentligen kanske, för man känner ju mer än vanligt då att man verkligen saknar pappa.

Igår på dagen tog vi bilen till Hema för att jag ville köpa ett tyg som min mamma ska sy åt mig så våran lekstuga kan få nya fina gardiner haha:)
Jag hade redan bestämt vad jag ville ha, så det blev mörkröda dalahästar på ljus botten, och det kommer att bli jättefint är jag säker på.
Jag får hoppas på att kaninen tycker detsamma eftersom det ju är hon som bor där :)


Gert tog bilen hem och jag tog rullstolen förbi mammas jobb så hon fick med tyget direkt så hon kan sy sen någon dag då hon har tråkigt eller då hon är sysugen haha:)
Jag skulle gärna sy själv förstås, men med händer som inte orkar och med ben som är förlamade så känns det rätt omöjligt faktiskt.
När jag var lite bättre förut kunde jag ha gaspedalen uppe på bordet då benen inte ville, och så gasade jag med ena handen och styrde med den andra :)


Ja det kan faktiskt fungera utan ben, men med armar som inte är som dom ska så ber jag hellre om hjälp.
På vägen hem från mammas jobb mötte Marielle upp mig så jag kunde handla på Willys.
Hon körde hem alla varorna medan jag tog rullstolen hemåt.
Vi skulle grilla på kvällen hade vi bestämt, men jag och Gert for och käkade pizza på Ludvika pizzeria istället.
Det ser ut på bilden som att min är dubbelt så stor haha som Gerts, men dom var faktiskt lika.


När vi kom hem kikade jag in till kaninen och såg att Bella faktiskt behöver en tavla och lite fint där inne:)
Gert har ordnat så det finns ström inne hos henne, men än har hon ett lysrör bara, igår kväll då det var mörkt ute och ljust där inne in såg det alldeles tomt ut.



Det kommer nog att bli så fint där inne till slut, så fint att man vill flytta in där haha:)

Idag har jag varit på loppis med Maria hela dagen, och självklart hittade jag några saker till lekstugan:)



Vilken super rolig och härlig dag det varit, fint väder och massor av fynd har vi faktiskt gjort och kaninen har fått två tavlor, några hjärtan och en vit dalahäst som ska stå i fönstret.
Ja som ni förstår så gillar vi våran kanin, men jag tvivlar på att hon bryr sig särskilt mycket om hur det ser ut på väggarna inne vid henne, men hennes matte gör det så det är bara för henne att gilla läget haha:)
Bara en liten kristallkrona som saknas nu, men en vacker dag så :)

Mamma kom till loppiset också så vi fikade lite med henne och hon bjöd oss på en korv och kaffe.

Efter att vi gått runt lite, men mest fastnat vi vissa ställen haha:) så såg både jag och Maria samtidigt ett superfint bord för 100 kr som vi så gärna hade velat ha, men ingen av oss fick plats för det, så vi köpte det och ringde till Susanne!
Jag kände på mig att det skulle passa henne utmärkt och Maria visste det haha!!
Lite jobb på ovansidan blir det förstås, men det passar henne perfekt och när hon kom för att titta på det hade ju vi redan köpt det till henne:)


Som tur var så ville hon jättegärna ha det och jag och Maria kunde pusta ut haha:)
Vad har man vänner för liksom? jo för dom ska ju tänka på varandra och köpa grejer som är rena rama fyndet. Susanne blev glad tror jag iallfall:) och vi var nöjda alla tre.


Gert kom till loppiset för att kolla några beslag vi behövde till en skänk och till en byrå, och jag lovar att det kommer bli originellt men supersnyggt när det blir klart!
Det kommer att bli olika beslag men i samma stil,  och originellt är nog bara förnamnet, men varför ska man ha som alla andra liksom?
Maria hittade och prutade på en jätte jättefin låda, som hon nog ska ha till vägghylla, och vi har samma smak hon och jag så hon kommer att få det jättefint med den är jag säker på.


Ja som ni alldeles säkert har förstått har jag haft en kanon fin dag med Maria, och en dag att minnas och ta med mig. Livet är så himla fantastiskt så det är inte klokt och när jag får min rullstol fixad och trimmad kommer det att bli så mycket ännu mer fantastiskt.
Jag hoppas alla haft en lika fin dag som jag idag.
Nu kom Melina och Gert hem, Gert har varit och tittat på Oliwer som spelat fotbolls match och Melina har varit hos Oscar.
Jag skulle egentligen följt på fotboll jag med, men tiden räckte inte till riktigt för mig haha :)

Kram kram och ha en underbar kväll och helg!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar