lördag 3 augusti 2013

Mina starka ben gör mig så fascinerad!

Hej och god morgon!

Idag har jag som vanligt haft en skön start på dagen men lite bättre än vanligt faktiskt då ju Piyawan och Emelie varit här och hjälpt mig. Piyawan gav mig massage innan jag skulle ta mig upp ur sängen och Emelie hjälpte mig att duscha och fixa håret. Så idag har jag en "Emelie frisyr" :)
Som varje morgon då mina fötter ska spännas fast i skenor så blev det svettigt, haha nu var det ju varmt också som inte gjorde det lättare.

Här kämpar Emelie och Piyawan :)

Det gick bra till slut, men ganska mycket kämpa och "jävlaranamma" måste dom ha för att få i fötterna där dom ska vara :)
Det är så fascinerande hur mina ben och fötter fungerar, och idag då jag skulle ta mig upp ur sängen och sen från duschstolen till fåtöljen så spelade ingen roll hur starka tjejerna var, för mina ben var starkare och gjorde precis som dom ville.

Om jag ska försöka förklara så ni förstår vad dom håller på med så är det så att jag reser mig och håller i "turnern" med händerna och fötterna är då på snurrplattan med hjälp av någon som håller i och fast dom där.
När jag reser mig med hela min tyngd som ju borde vara mellan 60-70 kilo (har inte vägt mig på länge haha),  så kan man ju tro att fötterna står där dom står av tyngden liksom.

Men inte mina fötter och ben!

Så fort jag reser upp mig så brukar vänster ben sticka iväg bakåt eller åt sidan och om jag har otur så sticker höger också! Det spelar ingen roll hur stark personen är som håller i och fast mina ben, för dom har en otrolig styrka och kan slita sig hur dom vill haha :)

Jättesvårt att förklara med ord nu märkte jag då jag skulle skriva, men dom är otroligt starka och lever helt sina egna liv.
Om och när benen sticker iväg så blir jag ju till slut hängande i mina armar bara, och även om dom är ganska starka, så är dom inte så starka haha :).

Vi har skojat idag om att det ju vore så bra om man bara kunde åka till Konsum och köpa ett par nya typ, men så enkelt fungerar det  ju synd nog inte :)

Igår var Melina och Oscar till badet och innan det så åkte dom och köpte med sig lite bullar och dom köpte till mig och Gert också.
Det blev fika med både bulle och glass för oss på dagen och det var inte alls dumt:)



När vi fikat och satt ute kom Oliwer springande, han hade sprungit en mil i det varma vädret så han lånade bad shorts av Gert och gick ner till sjön och badade lite.
Han är jätteduktig att springa och han springer så lätt och hur snabbt som helst :)

Oliwer:)
Igår kväll for vi till Coop bygg för att köpa några grejer och vi passade på att gå in på mataffären där.
Vi såg då att dom i charken hade grillspett och lite wook som vi köpte till kvällsmat.

När vi kom hem från Coop var det en liten kille och hans pappa som var ute på vägen då vi kom, pojken åkte i en liten röd bil.
När jag åkte ur bilen så sa jag hej och sa till honom att han ju hade en jättefin röd bil.
Den hette "blixten" berättade han och vi pratade lite,  och efter en stund sa han att han tyckte min bil var finare :) Gullig pojk som tyckte att min rullstol var finare haha :) det är så härligt med små barn, dom bara är liksom och dom säger precis det dom undrar eller tänker på :)



Grannarna drack vin, men vi skålade i lite dricka vi :)

Vi hade tänkt grilla, men gör det ikväll istället så slapp vi göra mat igår då vi inte var så sugna på det igår.
Nu är det ju Gert som är kock hemma hos oss nu för tiden sedan jag blev sjuk och mina händer inte vill fungera, och han blir glad då det är enkelt och snabbt det vi ska käka, och igår var det ju bara att duka.
Även om det var enkelt och klart så var det iallfall jättegott och det var en riktig myskväll ute på altanen.

Idag blir det en hemmadag igen och det ska tydligen bli jättevarmt och fint väder idag, det får nog bli mycket skugga då tror jag.
Jag är egentligen en riktig soldyrkare men jag har börjat känna att det faktiskt blir för jobbigt för mig då det blir jättevarmt.
Jag tappar all energi och tycker bara att allt känns jobbigt, så lite skugga och gärna lite vind för mig så blir det kanon:)
Tänk om man fick och kunde bestämma eller beställa det så som man vill ha det.

Imorgon kommer jag inte att skriva alls i min blogg då jag ju ska åka med Susanne på auktion, det ska bli så jätte jätte roligt och jag längtar!

Kram kram på er och jag hoppas ni får en fin dag idag :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar