fredag 30 augusti 2013

Kaffebryggare är som en möbel för mig :)

Hej hej!

Igår var det en bra dag och det började med som vanligt kaffe och bloggskrivning.

Tandsköterskan kom hit och tittade till mina tänder, och det såg fint ut i min mun haha :)
Tur för mig,  jag har nog ärvt min farfars tänder jag haha, eller ärvt anlagen menar jag ju förstås.
Jag har inte haft många hål alls så det måste vara farfars förtjänst då han inte hade några hål då han dog och han var över åttio år:) Min kära syster däremot fick ärva någon annans tänder hon :) Kostsamt och inte roligt att lägga ut pengar på sina tänder, men det måste man ju då man måste liksom.

Anders på kommunen och en farbror var hit på efter middagen igår och vi kollade alternativ till dörröppnare för mig,  och jag tro det kommer att bli jättebra när jag lärt mig det och fått ordning på vilka knappar man ska trycka på.
Det skulle ta några veckor innan dom kan komma och installera, men det gör ju inget.
Huvudsaken det blir bra.

När Gert slutade jobbet igår for vi till den affären jag var till i onsdags då jag köpte present till Gerts födelsedag och en postlåda. När jag var dit och åkte förbi skyltfönstret på vägen hem såg jag en så gullig svamp som jag ville köpta till kaninens hus :) Jag hade ju redan full packning då så jag kände att jag inte kunde ta med mer mig hem så det fick bli igår istället.


Som tur var fanns den kvar och jag köpte den, Bella var nyfiken då Gert stoppade ner den i backen och hon luktade och puffade på den lite.
Det är en lampa som ska fungera med solens energi så det blir lite fint tror jag då den lyser.
Gert ska ju bygga ett litet altandäck på lekstugan och så ska han borra ett hål i en av brädorna så den blir att sitta fast där, det kommer att bli jättefint!
Det är så roligt att planera och göra fint och jag blir så glad av det.

När vi var på stan mötte vi mamma som också tagit sig en tur till stan och hon köpte sig en liten maskin man kan göra smoothie i och så köpte hon en kaffebryggare till Gerts födelsedag haha som jag fick välja:)
Kaffebryggare är en viktig sak för mig egentligen och det är liksom som en möbel i köket som jag vill ska vara fin, så det kommer bli bra sen då vi eller rättare sagt Gert får den.
Gert fick förstås vara med och tycka men han vet ju att det är viktigt för mig så han gillade nog mest läget haha :)
Den står ju liksom framme hela tiden så självklart vill jag ju att den ska vara fin.


Vi fikade på BK innan vi åkte hem och även om det började bli lite kyligt gick det bra att sitta ute.
När det blir vinter sen och kallt finns nog bara Åhlens för mig eller gallerian att fika på, så det blir nog inte så ofta tror jag då för det är ju inte särskilt mysigt där.
På BK och Engeln kommer jag inte in då det ju är steg och då måste jag isåfall ha min manuella rullstol och den går verkligen inte att köra ute på vintern :)
Nej det får bli fika mest hemma och jag kommer nog att gå lite i ide tror jag faktiskt när vintern och snön kommer.
Men Coops bakelser går utmärkt att äta hemma om ni frågar mig haha :)
Jag verkligen älskar deras princessbakelser jag :)

Igår kväll då vi kom hem från stan var det Piyawan och Alexandra som kom och hjälpte mig och herregud vad jag gillar dom! Nu gillar jag många fler än dom, men igår skrattade vi så jag förstår inte hur mycket man kan skratta.


Alexandra hade varit gullig och tänkt på mig då hon köpte smågodis haha, så jag fick ett helt gäng rosa bananer och dom har jag ätit upp nu på morgonen allihopa:)
Piyawan hade fixat dusch bollar till mig så jag kunde testa då hon sagt att det är bättre än svampar haha:) så hon hade med en lila och en turkos:)


Vi tog den lila idag och hon har nog faktiskt rätt:) synd att erkänna det haha, så det får nog bli lite bollar framöver här i duschen.
Idag på förmiddagen då jag satt och skrev kom min sjukgymnast och min arbetsterapeut hit för att kolla läget lite och hur och vad som hänt sedan sist.
Petra som är min sjukgymnast är superbra och vi bestämde nu att jag ska ta mig till henne en gång i veckan för att hon ska ha lite koll på mig och jag ska känna att jag får hjälp ordentligt med vad som behövs.
Hon skulle prata med min doktor idag så får vi se om jag får börja med medicinen mot min spassivitet så fort som möjligt, för så här som jag har det nu fungerar ju inte att ha det för all framtid liksom. Kroppen triggar igång så fort det blir någon beröring och den får jobba konstant även om jag sitter helt still och känner mig rätt avslappnad.
Jag tror faktiskt att om jag får bort det mesta av mina spasmer med hjälp av medicinen så kommer jag att känna mig piggare och få behålla mer energi.
Ni som läst min blogg vet ju att jag har ganska mycket energi ändå nu fast jag ju samtidigt är väldigt trött, så vi får se hur det kan sluta.
Jag är hur som helst villig att testa det mesta nu känner jag, för jag vill ju känna att kroppen är lugn någon gång och kunna bara vara lite bättre.
Nu kom Marielle hem efter att hon jobbat så jag ska höra med henne hur hon haft det.
Igår var hon så snäll så hon hjälpte mig att trycka in alla räkningar då jag har svårt för det med mina händer. Superskönt att jag har världens mest snällaste och gulligaste barn jag.



Ja jag har sån tur att jag har världens finaste barn, och att Oscar finns för Melina och så förstås min älskade Gert och hans pojkar.
Jag har så många jag tycker så mycket om och imorgon om det inte spö regnar tror jag att det blir loppis med en eller några av dom bästa :)
Livet är verkligen värt att levas även om det kan kännas jobbigt ibland. Jag tar en dag i taget och jag har såna kära älskade människor i mitt liv så det blir enklare att leva och känna att man finns och att man är samma Nina som förut, bara det att jag inte längre kan göra sånt jag gillade att göra förut.

Ha en superbra dag alla!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar