torsdag 22 augusti 2013

Pistage glass är verkligen min favorit :)

Hej och god förmiddag!
Det tar ju ganska lång tid från att jag börjar skriva på morgnarna så det blir förmiddag och till och med middag ibland innan jag är klar :)
Igår hade vi en riktigt rolig och bra dag,  och det började redan på morgonen då Susanne och Helena kom hit för att hjälpa mig.
Susanne gillar nya utmaningar och att prova nya saker, så vi bestämde att lyften skulle testas:)
Det gick jättebra och det var skönt för mig att slippa få ont i höften som jag annars får då jag reser mig.
Det som känns viktigt för mig är att stå så mycket jag orkar och kan, så självklart ska jag inte lyftas med lyften hela tiden.
Men en sak som känns superskönt är ju att jag har den ifall att jag inte kan eller orkar försöka stå, så jag vet att jag kan förflyttas.






Susanne och Helena var superproffsiga och fixade det galant, och jag behövde inte vara ett dugg orolig:)
Det kommer att bli superbra och jag kan vara lugn och trygg och veta att det ordnar sig då dom gånger jag ska förflyttas och jag inte orkar riktigt.
Härligt verkligen att jag slipper oron som jag faktiskt haft då och då, så jag vet att dom klarar av att flytta mig även om jag kanske inte kan stå mer sen.
Man kan ju aldrig veta hur framtiden ser ut och jag vill vara beredd på att om jag blir sämre så ska jag kunna klara mig ändå, och nu vet jag!

Igår efter lunch så åkte jag och Gert till Torsång för att prova fiket vi har hört talats om så många gånger.
Vi köpte varsin smörgås och dom var inte små alls,  och jag som bestämt mig för att köpa en glass efteråt orkade bara äta halva min macka haha:)
Jag var ju tvungen att kunna pressa i mig glassen sen,  det var liksom mitt mål haha:)


Gissa om jag var glad att dom hade pistage glass mm, supergott och jag njöt varje sekund!
Det är något visst med pistage glass och jag blir att hamna på Rhodos nästan, haha då jag äter det och känner den goda underbara smaken.
När jag var på Rhodos första gången 1986 så åt jag det första gången och har sedan dess haft det som min favorit. Så himla gott!!
Solen sken och det var jättefint att sitta där och dricka kaffe och bara vara.





Bilen vi fått låna har inte alls varit bra för mina ben då det var för trångt, men Gert fick hjälp av Hedemora anpassning så han kunde skruva bort ett säte som var boven i dramat haha:)
Det gick bra att komma i och ur bilen men att sitta bakom Gert var sådär lagom roligt.

Det känns som jag sitter uppe i himlen och åker, medans han sitter långt nere på backen haha :)
En ganska annorlunda känsla kan jag lova till alla er som inte testat den varianten.
När Gert sa: titta där tex så hade jag en stor balk ivägen och kunde verkligen inte se det han ville visa haha :), nej en sån här bil vill jag inte ha sen, men jag är superglad att jag kan ta mig i och ur ordentligt och är lycklig att jag kan följa med över hudvudtaget förstås.




Ja sån här liten yta framåt som på bilden ovan kan jag se :)
Men som sagt så är jag glad att jag kan följa med iallfall även om inte bilen är den bästa för mig. Tänk sån tur att jag haft och har Hedemora anpassning och alla som jobbar där iallfall som är så himla himla snälla mot oss och lånar ut sin bil så vi kan vara lite friare och leva lite normalt.

Det är inte alls lika roligt att vara tvungen att ta färdtjänst och resten av familjen kan ta bilen. Super snällt av dom och jag är så tacksam så det finns inga ord för det.

Och gatstenar! Jättefint men så opraktiskt för mig :)

Torsångs fina fina kyrka.

Gert kunde kolla in lite han :)

En superfin kyrka finns det i Torsång och Gert fick ta en sväng in han och jag avstod då det var gatstenar som man var tvungen att åka över vilket ju inte min kropp gillar alls.
Men jag tog kort och beundrade kyrkan på utsidan. Åh vad jag gillar gamla stenkyrkor.)

Igår kväll så berättade mamma att min farfars föräldrar har sina gravar där, så nästa gång får det bli en tur på bland gravstenarna för att se om vi hittar dom.
Jag visste inte att farfar var från Torsång utan trodde han var från Buskåker där han och farmor och min pappa och hans bror är uppväxta.
Spännande och nästa gång ska jag faktiskt kolla upp vart dom är begravda.

Nej nu ska jag snart ut på promenad med hemtjänsten och det ska bli skoj,
Maria är en av dom och ni vet ju att jag gillar Maria.
Hon är bara superbra och det känns lite som att vi känt varann hela livet och hon vet liksom allt. Hon är så klok så jag förstår inte haha, hon är mer än tio år yngre än mig, men det märks liksom inte. Säger jag ja,  haha, hon kanske tycker annorlunda,  men det tror jag ju inte:)
Vi är så på samma nivå och det är skönt att bara finnas i hennes närhet, och på lördag blir det en tur på loppis och det ska bli jätteskoj!

Jag är så glad för så mycket och har så många bra människor runtomkring mig som jag aldrig vill vara utan någonsin.
Sen har jag ju haft många mindre bra människor runtomkring mig som jag faktiskt tagit bort eller iallfall har på avstånd lite då dom slukar för mycket av både mig och min energi.

Det är skönt att ha kommit till insikt och att man faktiskt vet vad och vem som betyder mest i livet och vad man vill med själva livet.
Jag har inte så många eller höga krav faktiskt, men jag vill kunna må så bra som det går, och med fel människor runt sig så mår man inte bra.
Jag är glad att jag vaknade upp för ett antal år sedan och insåg att det inte var som det skulle eller som jag ville då.


Ha nu en jättebra dag idag alla så skriver jag säkert imorgon igen.

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar