tisdag 13 augusti 2013

En bra dag igår, och idag ser det ut att bli en till!

Hej och god morgon!


Igår hade vi lite födelsedagskalas för Melina som fyllde 15 år.

Fint kort på Melina och Oscar.
Marielle åkte buss från stan mot jägarnäs och jag tog rullstolen och  mötte henne så vi kunde gå och köpa lite bullar och munkar till fikat:)
Vi gick till MM och handlade lite och Marielle fick packa allt i påsar.


Hon skulle också hjälpa mig att slå in paket och medan hon hjälpte mig med det så fick födelsedagsbarnet Melina sitta ute haha, så hon inte skulle tjuvkika:)



Vi hittade ingen tejp så det fick gå ändå, och det blev ju lättare för Melina att få upp paketen sen :)

Efter att vi slagit in paketen så ville Melina sockra på munkarna lite extra eftersom det var bara lite på dom tyckte hon.
Melina sockrar på munkarna och efteråt slickar hon av sig sockret haha :)

Min mamma hade bakat tårta, det är alltid mammas tårta på kalasen vi har,  och Melina hade valt hallon och mandariner i tårtan, jättegod var den som vanligt!


Gert dukar lite :)

Melina, kusin Amalia och moster Angelica.
Det blev en bra eftermiddag och sen på kvällen kom Oscars föräldrar och gratulerade Melina också och det var jätteskoj att dom dök upp :) Dom är verkligen jättegulliga och snälla.

När dom var här så kom hemtjänst tjejerna och skulle hjälpa mig in på toaletten och det gick sådär att få ur mig ur fåtöljen upp till rullstolen.

Många skratt blir det verkligen :)
Men till slut så gick det bra och jag kom dit jag skulle. Alexandra tog min kamera och knäppte kort på mig :)

Jag pratade med min sjukgymnast Petra igår på förmiddagen och vi kom fram till att jag behöver ha en lyft här hemma att ta till då det krånglar som mest, och kanske till slut behöva använda jämt.
Jag vet ju inte alls hur kroppen kommer att bli framöver så det känns bäst att öva in mig på en sån nu så jag är beredd liksom.
Jag får ta en dag i taget och hoppas på att jag inte blir sämre, men det är nog lika bra att ställa in mig på det sämsta, så blir jag gladare om det inte blir så illa.

Marielle ska åka på lite semester till Norge,  och igår satt hon och kollade flygpriser till Norge,  och det var inte alls billigt.
Jag ringde resebyrån och hon där berättade att man kan få billigare resor om man bokar i tid haha, så är det ju förstås, och vi var inte ute i tid :)
Marielle bestämde sig för att ta bilen ändå,  och då kom jag ju på jag som är en gammal SJ: are att det går ju tåg kanske som passar!
Så hon tar tåget,  och åker sen nattåg till Storlien för att åka vidare mot Trondheim.
Hon kommer att få härliga dagar där är jag alldeles säker på, och jag slipper oroa mig för att hon ska köra så långt själv i bilen.
Hon är så duktig och vågar dra iväg och jag är så stolt över henne.

Jag vaknade inatt nästan sjungandes på "flygresor punkt se..." ja ni vet reklamen man hört massor av gånger haha, inte ens en bra låt tycker jag men ändå fick jag den inte ur huvudet?
Måste berott på att Marielle kollat flygresor och så drömde jag om det :)

Melina kom just upp nu och ska äta frukost för att sen börja måla väggarna i gillestugan, hon hade kommit på det igår kväll så nu är det dax!
Som det är nu så är dom gröna och kanske inte allt för snygga, men dom ska få "Tofu" färg som nästan överallt här hemma :)
Tofu är en vit färg som är Alcro och jag tycker den är superbra och fin och har haft det som favorit i många år nu.
Det kommer att bli jättebra där nere, och jag som aldrig varit där har ju bara sett kort,  och jag får se nya kort då det är ljust och fint när det är klart.
Det blir spännande faktiskt och så kanske vi kan sätta upp någon tavla så det blir lite mer mysrum än vad det är nu.
Mitt auktionsfynd (tv:n) står där nere och det blir fint och bra att få det snyggt där nere och lite hemtrevligt.
Idag ska jag gå en sväng på stan med Marielle och Melina kanske följer om hon har tid att avbryta målningen hon ska börja med.
Solen skiner ute och jag hoppas regnet håller sig borta. Ja jag ska ju inte gå då, men jag kommer fortsätta säga så tror jag för det låter ju lite töntigt att säga att jag ska rulla på stan haha:)
Jag hoppas alla får en fin bra dag idag!

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar