måndag 5 augusti 2013

En riktig Nina dag!!

Hej och God morgon!

Idag började dagen så himla bra, hemsjukvårdens Eva var hit och bytte plåster runt mitt "läskiga" hål i magen där katetern slangen sitter,  och det gick bra men jag tycker det är äckligt och tittar inte. Sandra hjälpte mig in i duschen, så nu idag har jag en Sandra frisyr och nu sitter jag här och dricker lite kaffe och skriver :)

Fina Sandra:)
Ni ska bara veta vilken tur jag har som har världens bästa tjejer som kommer och hjälper mig på dagarna, och jag är så jätteglad för att jag har dom.
Jag är så glad för att jag kan tycka om dom allihop och att det fungerar så himla bra och dom känner mig och min kropp så bra nu så ingenting är liksom något problem.
Livet känns ganska enkelt faktiskt tack vare alla som hjälper mig, även fast det ju egentligen inte alls är så enkelt.

Dagen idag har startat jättebra men igår då hade jag en riktig Nina dag och herregud så roligt jag hade hela dagen!

Susanne kom och hämtade mig på morgonen och vi for iväg till Tuna hästberg på auktion.

Fina Susanne :)

Det var många många år sedan sist och jag var förväntansfull och glad.

Jag hann inte käka frukost hemma, så lite kaffe och en smörgås fick det bli ganska direkt då vi kom fram :)

Vi var där vid tio tiden och var hemma igen vid halv åtta på kvällen :)
En riktig heldag blev det men gud så skoj!
Jag tror inte att auktioner är något för Gert, han skulle nog velat åka hem efter en timme haha, men jag njöt av själva auktionslivet och tyckte det var en underbar dag och många skratt blev det.

När Susanne skulle gå på toaletten så dök det upp två lampor som ingen bjöd på, och då sa jag tjugo kronor, en till person sa också det samtidigt så då sa jag: då säger jag väl 30 kr jag då, och då slog han direkt så jag fick lamporna haha :)
Så började dagen och sen ropade jag in några saker till men totalt blev det hundra kronor och jag tyckte jag fyndade:)

Han är verkligen bra!
Han som auktionerade ut alla saker har jag sett många gånger och hört på förr, men det var 25 år sedan räknade vi ut han och jag då han trodde det var så länge sedan han var i blötberget.
Jag hade ingen aning att det var så himla länge sedan jag var på auktion där.
Jag vet att jag varit på auktion i Grebbestad efter det, men åren går så fort så det var nog också massor av år sedan.
Han som ropade ut grejerna är rolig och det är mycket ge och ta med han:) och det gillar jag, men jag kände jag var lite ringrostig så nu behöver jag öva lite på att ropa haha:)



När man var där på auktionen så var man så inne i själva stämningen att man inte blev hungrig eller ens sugen på något, konstigt haha men vi tog en liten paus iallfall och Susanne hjälpte mig att tömma min kateterpåse.
Jag känner att det är så mycket enklare nu då jag slipper oroa mig för att bli kissnödig, och jag kan som alla karlar bara ställa mig (med rullstolen då haha) och tömma min påse lika som dom som ställer sig och kissar vart som helst.

Nu har jag kissat klart:)
Vi köpte varsin korv och jag köpte förstås en bulle, jag är en riktig fikaråtta istället för godisråtta jag, och gillar bullar och fika av alla de slag:)

Det hade kunnat bli en kristallkrona inropad till våran lilla lekstuga, så Bella hade fått det jättefint. Men dom som fanns blev lite för dyra tyckte jag och så var dom nog lite för stora, men en idé väcktes verkligen och nästa gång kanske jag hittar någon passande.
Det vore ju jätteroligt att inreda och göra så fint det går till henne där ute :)

På slutet kom äntligen en liten tallrik i en låda som jag ville ha, det var inte jättemånga kvar på auktionen och dom som höll i auktionen ville nog åka hem,  så dom la till några extra tavlor haha som jag fick med på köpet då jag ropade in den lilla tallriken :)


Ganska mycket skräp fick jag för en tjuga, och det var bara den lilla tallriken till höger som jag ville ha egentligen :)
Hästtavlan är från 1924 tror jag det stod så om någon vill ha den så vore det ju skoj att ge bort den så jag slipper slänga den bara, och tavlan till höger är broderad och skänkes också om någon vill ha den förstås :)

Jag ropade in en tv också, en tjock variant som ingen annan ville ha haha, men den får duga i gillestugan så länge och enligt auktionskillen så var det en lyxig variant på tv med extra hål där bak för särskilda grejer haha (modern kanske för att vara en gammal tv ), och så var det någon konstig högtalare på sidan:)
Ja ja jag kan inte med maskiner alls, men det kommer bli kanon att kunna se en film där nere om någon vill det då vi kanske ser på något annat här uppe.
Den såg iallfall fin och bra ut tyckte jag och jag tycker verkligen inte det spelar någon roll om den är tjock eller smal, huvudsaken den fungerar ju.

Mitt fynd för 50:-

Vi hade en härligt super rolig dag tycker jag och det var ett jättebra ställe för mig som sitter i rullstol. Det gick bra att ta mig fram överallt, utom på scenen där dom hade en massa grejer.
Men Susanne kunde kolla läget där så man visste om det var något intressant.

Jag fick lära mig mycket också av henne som tex Gustavsbergs "pyro" serie som jag inte haft en aning om att det kunde vara intressant eller dyrt, men en del betalade jättemycket tyckte jag och det verkade vara en populär samlar serie.
Fin var den förstås men jag tröttnade på den innan jag ens hade kunnat bli lite intresserad då det fanns mycket igår av just den sorten,  och många var lite "galna" haha efter vissa nummer tex.

Det fanns annat också på auktionen som aldrig tog slut, och den personens grejer som såldes måste haft hela väggarna med porslin kändes det som då det liksom aldrig tog slut haha.
Jag kommer nog aldrig ropa in något sånt heller känner jag då jag liksom blev trött på dom sakerna igår haha.
Susanne följde mig hem och bytte bil till sin egen och hjälpte mig ur med det jag ropat in.

Mina alla fynd haha:)

Ja en härligt rolig dag hade jag och vi,  och jag vill gå på alla auktioner framöver, synd att det inte är så ofta och jag måste nog vänta till nästa år kanske.
Men fler gånger kommer det absolut att bli och jag är så glad som fick åka med Susanne och ha en heldag med henne!

Idag har jag en promenad dag och det är Sandra som ska gå med mig. Det blir skoj och en glass kan det absolut bli tror jag mums :)

Nu har jag bara skrivit om den härliga gårdagen och måste sluta skriva strax känner jag då mina händer inte riktigt vill vara med.

Jag hoppas alla får en fin dag idag.

Kram kram

2 kommentarer:

  1. Haha, du är rolig du. Skrattade högt för mig själv vid stycket där du tömmer kateterpåsen var som helst, precis som karlar för.
    Härligt med en sån dag som du haft. :-)
    Själv är jag just nu på väg till Ängelholm, med en kompis. Där ska vi åka båt på Rönne å. De kallar det för Sveriges Amazonas. Det ska bli kul! Sen stannar vi till i Helsingborg och käkar pizza på ett bra ställe där.

    Kram kram
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Haha vad roligt du skrattar lite då du läser det jag skriver haha :)
    Det låter spännande dit du är på väg och jag hoppas du får och haft det jättebra och att pizzan är god. kram kram till dig!

    SvaraRadera